Cel mai îndrăgit accesoriu ce-l aduce primăvara este mărţişorul

Pentru zilele de mărţişor din acest an, mi-am propus să creez o colecţie cu broşe  potrivite a fi purtate ca mărţişor. Acestor accesorii nu le-am mai prins clasicul şnur, întrucât ele sunt realizate din fir alb şi roşu.

Cele mai multe dintre broşe au la bază un pandant cu aspect antichizat, împrejurul căruia este o frumoasă dantelă croşetată din fir alb ce simbolizează topirea zăpezii, domolirea frigului, respectiv retragerea iernii, peste care e adăugat firul roşu, acesta simbolizând puterea soarelui, lumină mai intensă, căldură – elemente gingaşe ce vestesc primăvara.

Din colecţia ce cuprinde un număr limitat de broşe mărţişor, create pentru anul 2017, acesta din imagine

Cel mai apreciat mărţişor marca LinaMărţişor 2017. Accesoriu marca Lina

a devenit cel mai apreciat dintre toate. A fost primul creat, așa că am stabilit a fi modelul original. Celelalte modele reprezintă câteva variaţiuni după original.

Fiecare broşă mărţişor are particularitatea sa. Aceasta este evidenţiată de modelul decorativ de pe interiorul fiecărui pandant ce este înfrumuseţat cu fire cusute cu aceleaşi culori, dispuse ca nişte raze.

Un singur model este creat numai din fire textile, folosind tehnica manuală croşetată, neavând o bază metalică. El reprezintă o frumoasă garoafă realizată din fire naturale în cele două culori specifice primăverii. Partea din interior e lucrată cu fir de bumbac cu aspect lucios şi perle roşii croşetate iar cea exterioară e lucrată cu fir de bumbac mercerizat roşu cu aspect mat.

Broşele mărţişor ale acestei primăveri sunt prezentate în Colecţia Scarlet şi sunt disponibile în boutique din 6 februarie!