Într-adevăr creaţiile handmade îmi colorează viaţa şi îţi voi povesti şi în ce fel. În urmă cu cinci ani luasem hotărârea de a face ceva care să mă împlinească din punct de vedere profesional şi să îmi asigure libertatea mult dorită. Deşi îmi terminasem studiile cu ceva timp înainte, am refuzat să îmi iau un job, deoarece de la nivelul de angajat perspectivele mi s-ar fi limitat la un program fix şi nu numai. Ştiam că, o astfel de slujbă, nu mi s-ar potrivi pentru că m-ar constrânge, însă, doream să fac ceva din plăcere.

Mi-am pus întrebări de genul ce aş face cu plăcere, de valoare şi mi-ar aduce mulţumire? Cugetând la aceste întrebări, răspunsul ce l-am primit a fost să fac ceva cu mâinile mele îndemânatice, dând astfel frâu liber imaginaţiei şi creativităţii din mine să se exprime.

Mi-am propus să explorez latura handmade, o latură de mare amploare şi mult căutată peste tot în lume. Am început cu olăritul. Datorită unei prietene, care are un atelier de olărit, am experimentat arta modelării pământului. Mă bucur nespus de experienţele trăite, pe parcursul câtorva luni, în care am asimilat multe cunoştinţe, am frământat, am modelat şi am decorat pământ, şi mai ales de colecţia pe care am realizat-o din lut alb, cum nu mai văzusem până atunci. Sunt mândră de mine când îmi văd casa decorată şi utilată cu propriile creaţii handmade. Însă nu a fost ceea ce căutam, olăritul este o muncă pe cât de ancestrală şi frumoasă, pe atât de grea şi solicitantă, ce nu mi se potrivea şi nici nu îmi îndeplinea dorinţele.

Vază realizată în stil oriental

        Ceva mai târziu, am început să tricotez, realizând fel de fel de lucruşoare măiestrite cu drag, bineînţeles, după modele găsite pe internet. O iarnă întreagă mi-am ocupat timpul făcând accesorii din lână pentru mine şi prieteni. A trecut iarna, iar apoi mi-am adunat catastife de pattern-uri de croşetat, mi-am umplut casa de gheme de diferite culori şi grosimi şi vreo trei ani m-am pus serios pe croşetat. Lucram cu drag şi uşurinţă proiect după proiect, iar pe măsură ce experimentam diferite tehnici de croşetat, am reuşit să mă perfecţionez încât  mi-am format propriul stil de lucru. Am lăsat deoparte modelele după care mă inspirasem la început, pentru că, odată tehnica de lucru însuşită, îmi era clar că totul se contura din imaginaţie şi creativitate interioară. Dorinţa ce a face ceva frumos prin simplitate, perfect şi delicat mi-a adus ca rezultat o nouă pasiune şi creaţiile handmade sub formă de bijuterii, de care mă bucur nespus! Ar mai fi multe de povestit aici dar nu voi intra acum în detalii, ci într-un alt material.

Pulover tricotat din fire de lână

     Îţi spun doar că am redescoperit joaca neuitată a copilăriei, la fel de frumoasă, cu mult farmec şi entuziasm, căreia i-am adăugat cîteva din ingredientele maturităţii: dexteritatea însuşită în urma experienţei, atenţia la detalii, responsabilitatea de a finaliza ce mi-am propus, calitatea şi valoarea creaţiei! Deşi îmi dedic tot timpul şi răbdarea pentru realizarea podoabelor şi bijuteriilor handmade, mă aflu în perimetrul cu mult confort, libertate, satisfacţie şi sens, din care nu aş mai ieşi! Aici nu încape graba de a face cât mai mult, nici grija că e puţin cât am realizat, gust doar frumuseţea lucrului făcut din suflet şi plăcerea că e realizat așa cum îmi doresc.

Creaţiile handmade îmi colorează viaţa prin:

libertatea de a face totul așa cum vreau eu, posibilitatea de a-mi alege ritmul de lucru, ce e în concordanţă cu bioritmul personal, programul flexibil pe care îl stabilesc,

starea de bine şi bucuria ce o simt când pătrund în universul de creaţie colorat,

satisfacţia şi împlinirea realizărilor,

cererea din partea celor care apreciază creaţiile handmade,

răsplata primită din frumoasa mea pasiune.

Închei, adăugând doar câteva rânduri. În momentul în care vrei cu adevărat ceva, soluţia există deja, pentru că aşa funcţionează întregul univers. Cel mai important este să acţionezi, să fii perseverent, responsabil, să nu forţezi lucrurile, să ai răbdare şi să fii mulţumit chiar şi de cel mai mic rezultat. Pare greu, dar cu putere şi fără să te abaţi de la scop, este simplu.

Ideile se conturează în fapte numai atunci când acţionezi, iar ca să acţionezi, este necesar să ai un scop!

Ţi-ai pus întrebarea dacă viaţa ta e colorată? Ce o face să fie aşa?

Poate ți-ar plăcea să vizitezi și boutique-ul dând clic pe linkul de mai jos:

http://firullinei.ro/boutique/