Culori vedetă ce mie îmi sunt pe plac

Culori vedetă sau culoarea  anului – putem vorbi despre acestea începând cu anul 2000, când Pantone Color Institute lansează ideea de „culoarea anului” şi alege o culoare reprezentativă fiecărui an, în prezent numărându-se 18 astfel de culori.

Acestea odată alese, cuprind o plajă largă, punându-şi amprenta în creaţiile vestimentare şi accesoriile designerilor, ce pe urmă defilează pe marile podiumuri ale modei, ori sunt prezente în mâinile şi imaginaţia stiliştilor/ make-up artiştilor, ori în ideile frumoase ale designerilor de amenajări şi decoraţiuni interioare.

Din lista de culori vedetă propusă de Pantone Institute, mie personal îmi sunt pe plac şi-mi încântă ochii în mod deosebit următoarele:

1).Turquoise – aleasa lui 2010 este nuanța care mie îmi inspiră optimism, încredere şi claritate. Fiind una dintre preferatele culori, evident se regăseşte în garderoba mea, dar şi în creațiile Lina. Apare îndeosebi în noua colecție pregătită, sub forma elementelor decorative alături de firul de cupru auriu, cu care se şi completează. Mai multe vorbește brățara din imaginea alăturată.

Lina. Handmade is magic - Colecţia Solaria

Lina. Handmade is magic – Colecţia Solaria

2). Tangerino tango – culoarea a fost selectată pentru anul 2012. Este o culoare caldă şi pare să îmi inspire linişte ori de câte ori o port. E pogorâtă din soare şi e prezentă şi ea īn creațiile mele.

3). Radiant Orchid sau culoarea anului 2014. Însuşi numele ales ne spune că nuanța este vie, radiantă, jovială, că are menirea să iasă în evidență. E clar că nu lipseşte din  paleta de culori folosită pentru designul bijuteriilor. Printre colecțiile cu podoabe cea realizată în culori vii, îndrăznețe, vesele şi vivide, poartă  numele de Podoabe radiante.

culori_vedeta-radiant_orchid

sursa foto: Pinterest

4). Marsala – se etalează mândră între surorile ei şi e aleasa lui 2015. Specialiştii o descriu ca fiind un amestec de culori pământii între roşu burgundi şi maro. Eu personal o percep ca pe un pastel menit să aducă cât mai aproape toamna, însă mai întâi, te poartă prin anotimpurile ce o preced, începând cu iarna – moment în care e selectată culoarea.

Imagini pentru pinterest marsala

sursa foto: Pinterest

5). 2016 anunță apariția unui nou pattern prin prezența a două culori: roz cuarț și albastru seren – acestea evidențiind balanța cald – rece. Combinația îmi place în mod deosebit. 

culori vedeta

sursa foto: Pinterest

6). Greenery – aduce în 2017 o culoare inspirată din natură. O pată de culoare revitalizantă, crudă, un ton fresh şi încărcat cu prospețime. Pe mine mă face să mă simt plină de energie ori de câte ori pun pe mine o haină ori accesorii în nuanța greenery.

Color-of-the-Year-2017-Greenery-Pinterest-OG

sursa foto: Pinterest

7). Ultraviolet – o nuanță intensă ce devine favorita lui 2018. Nuanța e fermecătoare şi are impact asupra ființei, privind-o pătrunzi în linişte. Activează imaginația, căci văd primăvara îmbrăcată cu pajişti frumos colorate de brânduşe şi vara în veşminte parfumate de lavandă.

Imagini pentru ultraviolet culoare

Sursa foto: Pinterest

Accesează linkul de mai jos, cu lista generoasă de culori vedetă. Poate te ajută să descoperi preferatele tale.

https://www.pantone.com