Cuprul metalul civilizației moderne

Voi prezenta despre cupru pe scurt doar câteva idei. Pentru a vedea informații de specialitate și detalii legate de cupru puteți accesa link-ul de mai jos:

https://copperalliance.ro

Cuprul este indispensabil pentru viața noastră. Are multe proprietăți și beneficii și este considerat materialul civilizației moderne.

Cuprul are multiple întrebuințări în zilele noastre. În momentul de față, cel mai probabil că e prezent în fiecare casă, datorită aparaturii electronice și electrocasnice de care dispunem, ori a instalațiilor de apă, mașina cu care ne deplasăm sau a vaselor de gătit. Se spune că vasele de gătit de cea mai bună calitate au fundul din cupru, deoarece datorită acestuia se încălzește uniform. Este un  material rezistent și durabil, reciclabil și deloc toxic pentru mediu, contribuind astfel la dezvoltarea sustenabilā. Datorită calității de a fi maleabil și strălucitor, artiști, bijutieri, artizani lucrează cu acest material.

Cuprul făurit de mâinile mele în podoabe Lina

În creațiile Lina este prezent din momentul în care am descoperit câte efecte terapeutice are asupra corpului. În felul acesta am testat și cât de maleabil este. Am început să lucrez cu el și în timp am observat că pe cât e de moale, pe atât de solicitant e pentru mâini, în felul în care îl modelez. De aceea podoabele realizate din fir de cupru alcătuiesc o serie exclusivistă şi implicit limitată de modele. Primele brățări create au decoruri sub formă de figuri geometrice. Iar pandantivele iau forme de piramide cu vârful orientat în jos ori forme de spirale. Acestea pot fi văzute pe site în Colecția Solaria.

Cuprul și efectele sale asupra sănătății 

Pe lângă beneficiile ce ni le aduce acest material, mai are un rol important care pentru mine e cel mai însemnat. Cuprul are efecte terapeutice asupra corpului contribuind la eliminarea toxinelor și a metalelor grele. Așadar, purtând o brățară ori un pandantiv direct pe piele, corpul are posibilitatea de a se elibera de ceea ce îi dăunează. Alături de celelalte minerale, este nelipsit în corpul uman, având rol important în buna funcționare a acestuia. Ca element natural îl putem  asimila din anumite alimente. Ciocolata neagră, verdețurile,  nucile, sunt doar câteva dintre ele.

Cuprul și astrologia 

Fiecărei zodii îi corespunde un metal și o guvernează. Astfel, zodia taurului în care m-am născut eu, este guvernată de cupru. Este asociat planetei Venus și are puterea de a echilibra și vindeca organismul. De asemenea se spune că poate modela destinul uman. Pe mine personal mă atrage şi mă fascinează acest „metal roşu” cum îl numeau egiptenii şi cred că are legătură cu zodia şi astrele.