În curând va intra pe scenă Zâna florilor și a mugurilor sau primăvara, cum o cunoaștem noi. E primul ei dans. Pământul cald, atins de plăpândul soare, e scena favorită a frumoasei dansatoare.

Zâna florilor. Blog - din firul Linei

Primele flori ale primăverii desprinse de pe rochia zânei

Zâna florilor. Blog - din firul Linei

Ghiocelul vestitorul anotimpului verde

Poartă o rochie din mătase fină de un verde pastelat. Din loc în loc apar pe ea buchețele cu flori albastre și ghiocei.

Zâna florilor e cea dintâi fiică de împărat. Soarele e tatăl ei iar mamă îi e Natura.

Pe unde calcă ea, cu goalele-i picioare, renaște de îndată firul de iarbă moale, frunza din pomi și din copaci, acele de zadă și mugurii de brad. Toată făptura participă în întâmpinarea ei. Din cer coboară stoluri de berze și cocori, cârduri de gâște, cuci, nagâți, prepelițe, turturele și ciocârlii. Se așează fiecare la locul lor, unele fiind soliste, altele făcând parte din faimosul cor.

Zâna florilor. Blog - din firul Linei

Una dintre brândușele ce îi dantelează rochia

Zâna, gătită de această dată într-o lungă rochie mov de catifea, brodată cu brândușe, dansează plină de tandrețe cu mișcări suave și unduiri de balerină. E semn că aduce nou rod la noi. Piano piano se aude corul ce îi cântă duios melodia cu ornamente de triluri minunate. Ori de câte ori o vezi, înfățișarea ei, deși mereu schimbată, e la fel de frumoasă. Balsamul ei are miros de lăcrimioare iar în păru-i lung și despletit are agrafe din floricele de liliac. Veșmintele îi sunt cusute de cele mai iscusite croitorese, cu ace de zadă și fire de iarbă. Îmi doresc să îi surprind momentul când vesela jună decorează grădinile. Peste rochia ei verde crud, are din fir delicat de cașmir, țesut un şal; flori de măr și de cireș se desprind de pe el. Unele se ridică prin adieri, ușor la cer, apoi își găsesc rostul în pomii din livezi, altele plutesc prin vântul primăvăratic și ninge cu flori ce cad pe pământ și se odihnesc.

Zâna florilor. Blog - din firul Linei

Floare de piersic din coronița ei

Alteori o surprinzi jucându-se cu flori de piersic rozulii, împletite în coroniță ce o poartă pe creștet. Nu te saturi privind-o, însă știe ea zâna florilor și-a mugurilor, că va pleca spre tărâmuri îndepărtate, iar în locul ei va fi o altă zână.

Fotografii realizate de: Călin Gabor

Zâna florilor. Blog - din firul Linei

Alte podoabe ale zânei